Kleur Stropdas Kiezen

Zoveel mensen, zoveel smaken. Maar niet elke smaak is bij iedereen even populair. Het is daarom belangrijk dat je smaken kiest die goed bij elkaar passen. Zo ook als je wilt bepalen welke kleur stropdas het beste bij je past. De juiste kleur das maakt namelijk het verschil tussen opvallend slecht gekleed en opvallend stijlvol. Houd de volgende tips dus goed in het achterhoofd als je een passende stropdas zoekt.

Zwarte Stropdassen

Zwarte Stropdas Kopen? Zwart is niet zozeer een kleur, als meer de afwezigheid van kleur. Het is een zeer formele kleur, die het beste kan worden gecombineerd met wit of grijstinten. Black tie heet niet voor niet black tie. De dresscode is volledig afgestemd op de strakke zwarte das in combinatie met niet teveel poespas.

Een zwarte stropdas kan ook bij informele gelegenheden prima gedragen kan worden.

Grijze Stropdassen

Grijze Stropdas Kopen? Grijs is evenals zwart eigenlijk geen kleur. Grijs wordt vaak gezien als een saaie kleur, maar juist als accessoire kunnen grijze stropdassen een outfit precies de juiste uitstraling geven. In combinatie met een wit shirt en donker pak komt het grijs goed tot zijn recht.

Een grijze stropdas laat een stevige formele indruk achter, wanneer goed gedragen.

Zilverkleurige Stropdassen

Zilverkleurige Stropdas Kopen?

Zilver is al sinds eeuwen een felbegeerde kleur voor sieraden. De glimmende uitstraling valt op en is met veel kleuren goed te combineren. Zilverkleurige stropdas zijn dan ook eigenlijk onmisbaar in een kleurrijke garderobe.

Een zilveren stropdas is niet erg formeel, maar past zeer goed bij menig feestoutfit.

Donkerblauwe Stropdassen

Donkerblauwe Stropdas Kopen?

Donkerblauw is al sinds jaar en dag een veel gedragen kleur stropdas. Donkerblauwe stropdassen geven een betrouwbare, kalme uitstraling en zijn daardoor zakelijk gezien één van de meest gedragen stropdas kleuren.

Het is niet voor niks dat de donkerblauwe stropdas al jarenlang populair is.

Blauwe Stropdassen

Blauwe Stropdas Kopen?

Blauw is de kleur van rust en kalmte. In tegenstelling tot de donker blauwe stropdassen, hebben blauwe stropdassen een wat frissere uitstraling en zijn ze wat beter te combineren met een zwart pak.

Een blauwe stropdas is evenals de donker blauwe stropdas erg populair onder zakenlui.

Lichtblauwe Stropdassen

Lichtblauwe Stropdas Kopen?

Lichtblauw is een snel opkomende trendy kleur. De frisse uitstraling is goed te combineren met verschillende kleuren en straalt jeugdigheid en levendigheid uit. In combinatie met een grijs pak vormen lichtblauwe stropdassen de perfecte outfit in lente en zomer.

Een lichtblauwe stropdas is een speelse stropdas met een vlotte uitstraling.

Turquoise Stropdassen

Turquoise Stropdas Kopen?

Turquoise is een moeilijk te plaatsen kleur. Het komt dicht in de buurt van azuurblauw, maar heeft een wat meer groene tint. Deze opvallende stropdassen zijn zakelijk niet erg geschikt, maar steken goed af tegen zowel donker als lichte shirts en zijn daarmee ideaal voor feestjes.

Met een turquoise stropdas val je gegarandeerd op.

Donkergroene Stropdassen

Donkergroene Stropdas Kopen? Donkergroen is voor stropdassen en wat ongebruikelijke kleur, maar desalniettemin is deze kleur vooral met Kerstmis erg populair. Eigenlijk is deze stropdas zo fout dat het weer goed wordt. In combinatie met een wit overhemd en eventueel met donkergroene bretels krijg je zeker aandacht tijdens de feestdagen.

Een donkergroene stropdas is de perfecte das voor Kerst.

Groene Stropdassen

Groene Stropdas Kopen?

Groen is een natuurlijke, vrolijke kleur. De groene stropdassen passen dan ook vooral goed bij de lente. In combinatie met een blauw of licht grijs pak zorgt het voor een opgewekte combinatie. Daarnaast kan deze das ook goed worden gedragen op een zwart overhemd, maar dan wel binnen een informele sfeer.

Een groene stropdas zorgt voor een gezellige uitstraling.

Fluorgroene Stropdassen

Fluorgroene Stropdas Kopen? Fluorgroen is een opvallende, frisse kleur. Onze fluorgroene stropdassen vallen dan ook zeker op. De felle das is niet erg geschikt voor zakelijke gelegenheden, maar is voor feestjes met vrijwel elke kleur te combineren. Zeker op een wit of zwart overhemd springt deze stropdas lekker in beeld.

Op ieder feestje val je goed op met een fluorgroene stropdas.

Lichtgroene Stropdassen

Lichtgroen is de kleur van lente en frisheid. Deze lichtgroene stropdassen zijn redelijk fel, maar kunnen in de juiste combinatie ook prima bij formele gelegenheden worden gedragen. Combineer deze das bijvoorbeeld eens met een blauw of lichtgrijs pak.

Met een lichtgroene stropdas creëer je een lekker frisse look.

Goudkleurige Stropdassen

Goudkleurige Stropdas Kopen? Goud is de kleur van luxe en rijkdom. Goudkleurige stropdassen vragen om aandacht. Deze dassen zijn daarom ook uitermate geschikt voor feestjes. De gouden dassen zijn het beste te combineer met donkere tinten, zoals zwart, of juist erg lichte tinten, zoals wit. Met andere kleuren steken de gouden stropdassen vaak minder mooi af.

Een goudkleurige stropdas is een das om mee op te vallen.

Champagnekleurige Stropdassen

Champagnekleurige Stropdas Kopen?

Champagne is een kleur die redelijk veel naar goud neigt, maar een iets lichtere uitstraling heeft. Een champagnekleurige das is dan ook een feestelijke das die in combinatie met een wit of juist zwart overhemd goed tot zijn recht komt. Een gewaagde combi zou je kunnen maken met een paars overhemd, maar voor formele gelegenheden is dat wellicht wat teveel van het goede.

Een champagnekleurige stropdas is een unieke das met een glimmende uitstraling.

Bruine Stropdassen

Bruine Stropdas Kopen?

Bruin is eigenlijk een mengeling van alle andere kleuren. De kleur op zich is niet erg opvallend, maar bruine stropdassen in combinatie met een wit overhemd en donkerblauw of zwart pak geven een decadente uitstraling, die ook zakelijk zeker niet misstaat.

Een bruine stropdas staat beter dan menigeen denkt.

Oranje Stropdassen

Oranje Stropdas Kopen? Oranje is natuurlijk de nationale kleur van Nederland. Deze kleur is dan ook erg populair bij nationale gelegenheden zoals Koningsdag of tijdens een Europees of Wereldkampioenschap. Daarnaast is de oranje das natuurlijk een opvallende stropdas die bij elk feestje gedragen zou kunnen worden. Je kunt de oranje stropdas dan ook het beste combineren met een wit of zwart overhemd.

Een oranje stropdas geeft een opvallend, puur Hollandse uitstraling.

Rode Stropdassen

Rode Stropdas Kopen? Rood is de kleur van passie. Onze rode stropdas is wat aan de felle kant om op kantoor te worden gedragen, maar geeft je feestelijke outfit zeker een opvallende afwerking. De felle kleur komt het beste tot zijn recht met een wit overhemd en zwart pak.

Een rode stropdas geeft je outfit een opvallende afwerking.

Donkerrode Stropdassen

Donkerrode Stropdas Kopen? Donkerrood is een wat meer ingetogen kleur. Deze stropdas straalt naast passie, vooral warmte uit. De donkerrode stropdas is perfect te combineren met een wit overhemd en donker (driedelig) pak. Vooral in de herfst- en wintermaanden wordt deze das vaak gedragen.

Ga voor een warme, passievolle uitstraling met een donkerrode stropdas.

Bordeauxrode Stropdassen

Bordeauxrode Stropdas Kopen? Bordeauxrood zit dicht tegen donkerrood aan, maar heeft een iets meer paarse tint. Ook voor deze stropdas geldt dat ze goed te combineren zijn met een wit overhemd en donker pak. Bordeauxrode stropdassen geven een chique uitstraling aan een volledig pak en zijn daarmee ook zakelijk erg populair.

Met een bordeauxrode stropdas zit je altijd goed.

Donkerpaarse Stropdassen

Donkerpaarse Stropdas Kopen? Donkerpaars is een creatieve, opvallende kleur. De donkerpaarse stropdas is de laatste tijd erg upcoming en geeft een erg karakteristieke tint aan een outfit. Onze donkerpaarse stropdas is redelijk fel, dus niet erg geschikt voor de zakenman, maar des te meer geschikt voor feesten. In combinatie met een zwart pak steekt de donkerpaarse stropdas goed af.

Een donkerpaarse stropdas benadrukt een creatieve geest.

Paarse Stropdassen

Paarse Stropdas Kopen? Paars is een excentrieke kleur. Deze paarse stropdassen zijn wat minder opvallend dan onze donkerpaarse dassen, maar zijn daardoor geschikt voor zowel feesten als voor op het werk. Let wel op dat je de paarse stropdas combineert met niet teveel andere opvallende kleuren of patronen, omdat het al gauw te opvallend is.

Een paarse stropdas is een das die met zorg moet worden gedragen.

Lichtpaarse Stropdassen

Lichtpaars geeft een zachte, vertrouwde uitstraling. De das is zakelijk ook erg geschikt, maar gebruik hem niet bij onderhandelingen, want het zachte lichtpaars straalt geen daadkracht uit. Wil je juist wat mededogen uitstralen, dan past de lichtpaarse stropdas juist weer perfect. In combinatie met een (licht)grijs pak geeft deze das je een zeer trendy uitstraling.

Een lichtpaarse stropdas geeft je een trendy uitstraling.

Roze Stropdassen

Roze Stropdas Kopen? Evenals paars is roze een snel populair wordende kleur. Onze roze stropdas neigt naar zuurstokroze en is daarmee één van onze meest opvallende stropdassen. Uitermate geschikt voor een feestje dus, maar doordeweeks kun je deze beter in de kast laten hangen.

Met een roze stropdas maak je zeker een statement.

Lichtroze Stropdassen

Lichtroze Stropdas Kopen? Lichtroze is in zachte, gematigde kleur. De lichtroze stropdassen zijn, in tegenstelling tot onze roze stropdassen, perfect voor zakelijke gelegenheden. De roze tint is vooral in het voorjaar en de zomer erg geschikt voor een frisse uitstraling. Combineer de lichtroze stropdas bijvoorbeeld eens met een blauw of donkergrijs pak. Succes gegarandeerd.

Een lichtroze stropdas is voor moderne mannen die niet bang zijn om roze te dragen.

Witte Stropdassen

Witte Stropdas Kopen? Wit staat voor maagdelijkheid en rust. In combinatie met een licht overhemd komt de rustige uitstraling goed tot zijn recht. Desondanks komt het wit eigenlijk beter tot zijn recht als je het combineert met sterke contrasten, zoals bijvoorbeeld op een zwart overhemd. Als je dit weer combineert met witte bretels heb je een strakke jaren 20 uitstraling, die het op menig feestje goed zal doen.

Een witte stropdas doet het goed op feestjes, maar verwar hem niet met white tie!

De juiste kleur stropdas kiezen

Denk bij het kiezen van je stropdas altijd na over twee dingen:

  • Met welke kleren kan ik deze kleur goed combineren, zodat de stropdas goed tot zijn recht komt?
  • Geeft dit geheel een uitstraling die past bij de gelegenheid waar ik hem wil dragen?

Als je antwoord op beide vragen “ja” is, dan komt het met je outfit zeker goed. Belangrijk is dan nog om te kiezen voor de juiste knoop in je stropdas. Zo weet je zeker dat je de perfecte outfit creëert.

Nog steeds geen idee welke kleur stropdas je moet kiezen? Of wil je nog even kleuren vergelijken? Neem dan een kijkje naar ons complete aanbod stropdassen en kies daar de kleur die het beste bij jouw past!