De Four in Hand

De Four in Hand is een knoop die iedere man zou moeten beheersen. De knoop is immers uiterst simpel en met vrijwel elke das te combineren.

Normaliter strikt men de knoop om de nek, maar onderstaande instructievideo toont je hoe je de Four in Hand op een makkelijke manier in de hand kunt strikken. Hierdoor kan die bijna niet fout gaan.

Hoe strik je de Four in Hand?

Eigenschappen van de Four in Hand

Moeilijkheidsgraad: Laag

Naast het feit dat het één van de bekendste knopen is, is de Four in hand ook één van de makkelijkste stropdasknopen. Ideaal voor als je haast hebt, erg lui bent, of slecht in het strikken van een das.

Stofverbruik: Laag

Door de weinige bewegingen is de Four in Hand een knoop die weinig stof verbruikt. Hierdoor is de knoop voor vrijwel alle dassen en verschillende soorten lichaamsbouw uiterst geschikt. Het beste kan men wel een brede stropdas gebruiken.

Symmetrie: Laag

Het grote nadeel van de Four in Hand is dat de knoop asymmetrisch is. Hierdoor oogt de knoop wat onverzorgd en is daarmee vooral een informele knoop. Door een overhemd met nauwe boorden te dragen kan dit nog enigszins verscholen worden, maar voor formele gelegenheden is het beter voor een symmetrische knoop te gaan (bijvoorbeeld de hele Windsor).

Bruikbare Stijlen: Effen, Patronen, Strepen, Paisley, Polkadot

De Four in Hand is een weinig opvallende knoop. Hierdoor is deze wel geschikt voor alle soorten dassen. De nadruk ligt hierbij meer op de das zelf, dan op hoe deze gestrikt is, dus een opvallende kleur of opvallend patroon is aan te raden.

Wil je liever toch een andere knoop proberen? Bekijk dan ons overzicht met Stropdasknopen

 

Bron

Geef een reactie