De (hele) Windsor

De knoop onder de knopen is toch wel de Windsor knoop. Deze simpele knoop is de standaard als het om stropdasknopen gaat. Deze nette knoop is dan ook één van de eerste knopen die je zou moeten beheersen.

Onderstaande instructievideo toont je hoe je de hele Windsor kunt strikken.

Hoe strik je de hele Windsor?

Eigenschappen van de Full Windsor

Moeilijkheidsgraad: Laag

Net iets moeilijker dan de halve Windsor, maar alsnog erg goed te doen. En mocht je er toch niet uit komen, vraag dan je vader, broer, collega, vriend, neef, buurjongen, vriendin of huisdier om hulp.

Stofverbruik: Medium

De knoop heeft redelijk wat bewegingen, is daardoor vrij dik en gebruikt redelijk wat stof. Met een brede stropdas loop je daardoor het risico dat je Windsor knoop erg dik wordt. Door de das strak te strikken, of door een smalle stropdas te gebruiken houd je de dikte van de knoop beperkt.

Symmetrie: Hoog

De Windsor is een perfecte symmetrische knoop. Hierdoor krijgt je outfit een nette formele uitstraling. Het is dan ook niet voor niks dat wereldleiders en professionele sprekers vaak deze knoop dragen.

Bruikbare Stijlen: Effen, Patronen, Strepen, Paisley, Polkadot

De reden dat de Windsor zo populair is, is waarschijnlijk ook omdat hij met eigenlijk alle patronen en kleuren te combineren is. Doordat de knoop vrij dik is, valt hij zelfs op als je een vrij saaie kleur das draagt.

Wil je liever toch een andere knoop proberen? Bekijk dan ons overzicht met Stropdasknopen

 

Bron

Geef een reactie