De Trinity Knoop

De Trinity knoop is een aparte knoop. In vergelijking met de Eldredge knoop is de Trinity knoop wat makkelijker te strikken, maar enige oefening is wel aan te raden.
Onderstaande instructievideo toont je hoe je deze aparte knoop kunt strikken.

Hoe strik je de Trinity knoop?

Eigenschappen van de Trinity Knoop

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

De Trinity knoop is geen makkelijke knoop, maar als je de Windsor kent ben je al halverwege. Doordat je nog redelijk wat stof over houdt, is de knoop goed te corrigeren.

Stofverbruik: Gemiddeld

De Trinity knoop is een vrij dikke knoop door de vele bewegingen. Hij is daarom beter geschikt voor mensen met een kortere torso. Langere mensen kunnen er vaak beter een vest overheen dragen, omdat de lengte dan niet meer van belang is. Omdat de Trinity knoop vrij dik is, kun je deze het beste dragen bij een overhemd met wijde boord.

Symmetrie: Hoog

Het eindresultaat zou een mooi symmetrische driehoek moeten zijn, ondanks dat de knoop asymmetrisch wordt gevormd. De vorm lijkt ook wel op een Triquetra (in het Latijn letterlijk: driehoekig), wat voor de Kelten en Germanen een heilig symbool was.

Bruikbare Stijlen: Effen, Patronen, Strepen

Met effen dassen kun je het mooie driehoekpatroon het beste benadrukken. Als je de Trinity knoop een beetje onder de knie hebt, kun je hem ook eens proberen met een gestreepte das. Als je die goed knoopt, komt het driehoekpatroon nog beter tot zijn recht. Effen dassen zijn voor deze knoop het meest geschikt. Paisley en Polkadot stropdassen gebruik je liever niet, omdat deze het patroon teniet doen.

Qua kleur staan felle kleuren erg goed. Andere lichtgekleurde dassen zijn ook geschikt, omdat het patroon daarmee goed zichtbaar blijft. Donkerkleurige dassen kun je beter vermijden, tenzij het fel gestreepte stropdassen zijn.

Wil je liever toch een andere knoop proberen? Bekijk dan ons overzicht met Stropdasknopen

 

Bron

Geef een reactie