De Eldredge Knoop

De Eldredge knoop is een bijzondere knoop, die niet makkelijk te knopen is, maar oefening baart kunst. Daarentegen is het een erg opvallende knoop, waarmee je zeker zal opvallen. Onderstaande instructievideo toont je hoe je deze opvallende knoop kunt strikken.

Hoe strik je de Eldredge knoop?

Eigenschappen van de Eldredge Knoop

Moeilijkheidsgraad: Hoog

De Eldredge knoop is een lastige knoop. Niet alleen vanwege het aantal bewegingen, maar ook omdat je als je niet helemaal uitkomt de das eerst weer los moet halen om het vervolgens opnieuw te proberen. Het voordeel is wel dat de lengte redelijk makkelijk is te bepalen.

Stofverbruik: Hoog

De Eldredge knoop is een behoorlijk dikke knoop door de vele bewegingen. Hij is daarom beter geschikt voor mensen met een kortere torso, of voor lange mensen die er een vest overheen dragen, omdat de lengte er dan minder toe doet. Draag de knoop dan ook idealiter bij een overhemd met wijde boord.

Symmetrie: Gemiddeld

Ondanks dat de Eldredge assymetrisch wordt geknoopt, vormt de knoop uiteindelijk wel een vrij symmetrische driehoek.

Bruikbare Stijlen: Effen, Patronen

Omdat je de nadruk wilt leggen op het patroon dat de Eldredge knoop vormt, zijn effen dassen het meest geschikt. Gestreepte en Paisley stropdassen gebruik je liever niet, omdat deze het patroon niet ten goede komen. Stropdassen met een niet erg opvallend patroon zijn ook geschikt.

Qua kleur doen vooral felle kleuren het erg goed. Deze trekken sowieso de aandacht, maar in combinatie met de Eldredge knoop zullen ze helemaal opvallen. Andere kleuren zijn ook geschikt, met uitzondering van zwart, omdat je hierbij alsnog het patroon nauwelijks ziet.

Wil je liever toch een andere knoop proberen? Bekijk dan ons overzicht met Stropdasknopen

 

Bron

Geef een reactie