Stropdassen FAQ

Ook al is de stropdas een redelijk simpel stukje stof, toch zijn veel zaken omtrent de stropdas voor veel mensen nog onduidelijk. Zo weten veel mannen niet hoe ze een stropdas juist moeten strikken en is het ook vaak niet duidelijk bij welke dresscode nu precies wat voor stropdas gedragen dient te worden. Daarbij maken ook veel heren de fout dat ze stropdassen dragen, die eigenlijk niet bij de rest van hun kleding en/of postuur passen.

Één van onze missies is daarom het informeren van mannen over het juiste gebruik van het elegante kledingstuk dat de stropdas is. In onze FAQ (Frequently Asked Questions) proberen wij daarom zoveel mogelijk advies te geven, zodat eenieder die een stropdas bij ons bestelt, ook weet hoe en wanneer hij deze moet dragen.

Kijk voor meer informatie eens bij één van onderstaande onderwerpen:

Stropdas Etiquette

  • Geschiedenis van de Stropdas: Jezelf weleens afgevraagd waarom we eigenlijk stropdassen dragen? De geschiedenis van de das lees je hier.
  • Stropdassen Strikken: Een halve windsor, of een hele strikken? Of de Four in hand knoop leren? Je vindt hier de informatie die je nodig hebt.
  • Stropdassen Etiquette: Welke das heb je nou precies nodig bij dresscode Black Tie of White Tie? En wat voor das draag je tijdens een sollicitatiegesprek? Je leest het in onze Stropdassen Etiquette.
  • Kleur Stropdas Kiezen: De kleur van je stropdas bepaalt een groot deel van je uitstraling. Lees hier welke kleur je kiest voor welke situatie en wat de beste combinaties zijn.

Stropdas Onderhouden